Здравейте, на 29 години съм. От известно време имам натрапчиви черни мисли


Консултацията е предоставена в рамките на проект „Активна грижа в общността за хора с тежки психични разстройства”, осъществен с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013”, схема ”Социални услуги за социално включване”, Договор № BG051PO001-5.2.06-0217-С-0001.

Инвестира във вашето бъдеще!

Въпрос:

Здравейте, на 29 години съм. От известно време имам натрапчиви черни мисли, лоши предчувствия за себе си и близките ми. Първоначално не обръщах внимание на това, но от известно време нещата се задълбочиха. В резултат на това съм в постоянно притеснение за себе си, обхваща ме паника и страх, че съм болна от нещо сериозно, защото имам разни здравословни проблеми – гинекологични и стомашни, за които ходя на лекари. При всяка нова болежка си мисля, че съм болна от нещо неизлечимо и това не ми дава мира. Започвам да се страхувам да оставам сама вкъщи от страх да не ми се случи нещо лошо, да не би да се почувствам добре и да няма кой да ми помогне. Не знам как да си помогна сама и за това искам професионална помощ от вас. Наистина имам нужда от нея, защото вече не знам на кой свят съм. Мога ли да посетя Ваш специалист за консултация, кога, къде и кой? Предварително Ви благодаря.

Отговор:

Здравейте.

Ситуацията, която описвате, звучи много мъчително. Очевидно, нещата са взели много неприятен и сериозен обрат. Радвам се, че сте взели решение да потърсите професионална помощ.

Не уточнявате, в кой град бихте искали да Ви препоръчаме специалисти. Малко произволно приемам, че става дума за София и бих могъл да Ви препоръчам специалисти от столицата. Не мога да се удържа да не Ви препоръчам веднага колегите – консултанти, с които работим по този проект за психично-здравен сайт.

По-специално, бих Ви препоръчал да се свържете с д-р Галя Петрова, д-р Ирина Лазарова или д-р Майя Младенова (подредени са по азбучен ред:), чиито данни са дадени в кратките справки за тях.

Мога още да Ви препоръчам да потърсите д-р Петя Раева от Младежки център за психично здраве “Аналитика” на 989 77 93 или д-р Кимон Ганев от Център за психотерапия, психологично и психиатрично консултиране “Динамика” на 943 11 02.

Най-добре е да се обадите, да проверите условията и да си запишете час. Съответно, при това обаждане ще можете да проверите и за точния адрес на всяка служба, както и как ще Ви бъде най-удобно да стигнете там.

Вярвам, че нещата ще се оправят.

 

Поддръжа се от Студио Кипо