Намирам се в ужасна ситуация и спешно се нуждая от помощ!


Консултацията е част от проект „Отворени умове“, осъществяван от сдружение „Общество Адаптация“ в рамките на Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, договор № 14/30.01.2014 г.

Въпрос:

Проблем:
Здравейте,

Попаднах на Вашия сайт в Интернет и реших да Ви пиша с последна надежда за съпричастност.
Намирам се в ужасна ситуация и спешно се нуждая от помощ.

Ето линк към моята история и описание на психическите ми травми, моля Ви да прочетете този зов и да ми отговорите.

http://samoaz89.blog.bg/lichni-dnevnici/2015/09/11/tragediiata-na-edno-choveshko-syshtestvuvane.1390778

Вероятно ще имам нужда от лечение, защото състоянието ми става все по-плашещо.
Благодаря ви!

Предприети действия:

Семейство:

Приятели:

Решаващи моменти:

Работа:

Очаквания:

Отговор:

Да, изглежда наистина имате нужда от лечение. Лекарствата, подходящи за вашия случай се наричат Добро отношение, Приемане, Зачитане, Подкрепа… прилагани ежедневно във високи дози, за продължителен период от време, може би дори години. Представям си, че бихте могъл да се обърнете с историята си към конкретни бизнесмени или компании с добър имидж, които инвестират в развитието на служителите си и се грижат за тяхното емоционално благополучие – грижа, от която всъщност вие имате нужда. Изглежда ще ви се отрази добре да намерите някой добър човек (или организация), който да влезе в роля на неформален опекун/настойник и като такъв да ви насърчава и подпомага в усилието ви да се развивате и реализирате. Човек, който да компенсира, макар и частично, липсващата фигура на бащата и с доброто си отношение компенсира (доколкото е възможно) вредите, които липсата на добро родителстване са ви нанесли. Това може да бъде работодател, който създава условия служителите и работниците да се чувстват като членове на едно голямо семейство. Това може да бъде дори свещеник или служител на неправителствена организация, подпомагаща хора, преживели емоционално насилие или в риск от социално изключване поради бедност, например. Изглежда разумно да се обръщате с молба за подкрепа към конкретни работодатели или да използвате високоефективни медии, каквито са телевизионните (а не интернет базираните), които имат ресурс да представят вашата история по достатъчно въздействащ начин и да направят така, че тя да достигне до много хора, които биха приели присърце вашият зов за помощ.

Разбира се, ако сте здравно осигурен и там, където живеете имате възможност да се консултирате с добър психиатър, направете го. Защото, макар и да не може да ви предложи лечението, от които вие имате нужда, той може да ви предпише медикамент, който да облекчи напрежението, което изпитвате, да ви помогне да релаксирате и спите малко по-добре, а също така и да съдейства за редуциране на натрапливите негативни мисли, които ви измъчват напоследак.

Заедно с това може да се обърнете към местното подразделение на Агенцията за социално подпомагане (към общината), която би могла да се ангажира с оценка на вашите нужди от подкрепа и насочване към подходяща служба (например Център за социална рехабилитация и интеграция или Център за обществена подкрепа), в която психолози и социални работници да се ангажират с предоставяне на подкрепа, от която се нуждаете за да продължите напред.

Успех!

____________________________
Вие сте консултирани от д-р Владимир СОТИРОВ

Оставете коментар


* Името, Имейла и Коментар са задължителни
*
Поддръжа се от Студио Кипо