Фотоизложба „Уловени мигове“

18.05.2012г., София

Днес, 18 май, сдружение „Приятели на хора в неравностойно положение“ в партньорство с фондация ”Глобална инициатива в психиатрията-София” откри в Народния театър „Иван Вазов” фотоизложба под надслов „Уловени мигове” с около 40 творби на участниците в проект „Фотоклуб Приятели”. Фотосите са отразили различни елементи от градската среда, сезоните и настроението на столичани.

Събитието е част от социалния проект „Фотоклуб ПРИЯТЕЛИ”, целящ подпомагане на хората в неравностойно положение да придобият умения и компетенции, които да улеснят тяхната интеграция в обществото. Инициативата се осъществява с подкрепата на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и институт „Отворено общество“ – София и е насочена към потребителите на единствения устойчиво работещ Комплекс за психично-здравни услуги в общността в гр.София.

„Организирането на подобна проява изглеждаше една непосилна задача за нас. Но не случайно казват, че силата на един човек се измерва със слабите, на които е подал ръка. Плахите очаквания, които имахме в началото, бяха многократно надхвърлени”, заяви Олимпия Тенева-Николова, ръководител на проекта.

Изложбата беше организирана с любезното съдействие на директора на Народния Театър „Иван Вазов”, господин Павел Васев. Благодарение на това фотографиите на хората от тази общност ще достигнат до широката публика. Така обществото ще се запознае с техните проблеми и ще открие, че и те могат да са чудесни творци.

На откриването на изложбата присъства г-н Тодор Чобанов, заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, който се изказа в подкрепа на инициативата.

Фотоклубът е първата подобна инициатива у нас. Членовете на клуба се събират два пъти седмично и усвояват тънкостите на фотографското изкуство.

Оставете коментар


* Името, Имейла и Коментар са задължителни
*
Поддръжа се от Студио Кипо