Go to footer

И моите предложения !

Тук можете да давате всякакви предложения за подобряване на форума и неговия вид.

И моите предложения !

Мнениеот prolog » 23 Окт 2007, 14:27

Според мен качеството на форума не е такова каквото ни се иска (поне на мен де ),затова ще си позволя да направя някои предложения :

1. да се премести като важна тема в раздела за видовете терапии ,това за разликата между психиатър и психотерапевт (не знам как беше формулирано точно,но не мисля че трябва да стои като раздел).
2.да се пише само след лично одобрени регисртации и да се сложат филтри за намаляване на flood-а (не знам дали е възможно).
3. модераторите да са най-малко двама (различни от сегашния) и да се подберат много внимателно.
4. да се намери поне един спец. в тази материя,желаещ да участва тук (като гледам за сега няма или поне не си признават).
5. да се добави в правилата,че разискването на симтомите е непропоръчително.

Разбирам,че никои не е длъжен да се съобрази с предложенията ми... просто (надявам се ) градивна критика ;)
prolog
 
Мнения: 82
Регистриран на: 01 Авг 2007, 21:28


Мнениеот desp » 23 Окт 2007, 16:55

Мисля, че "разликата" е доста важна и трябва да стои като нещо, което потребителите да видят и да прочетат за да не стават грешки.
ъ това за модераторите значи ли, че всички не ме искат? Ако не ме искат да кажат на админите да ми махнат правата и готово. Гласувайте ако искате. Аз лично не умирам от желание да ме обиждат разни смешници и аз да трябва да ги търпя защото съм модератор и защото може да ви се стори нериемливо, че имам лично отношение. Освен, че съм модератор съм и потребител и не ми е неприятно да си отстоявам правата и не мисля, че съм сгрешил задето баннах двама човека задето се гавреха с форума а другия ме обиждаше (при това не веднъж). Та, ако някой желае да ми се махнат правата да гласува, пуснете си тема и анкета и давайте.
Та ще си позволя да продължа понататък с предложенията за подобряването. Това за симптомите не се бях сетил, но ми звучи като добра идея. Макар, че дори да стане правило и някой го "нарушава" не мисля, че е удачно някой да бъде санкциониран задето е казал каква му е болката.
А специалисти има във форума но рядко дават мнение. Мисля, че тяхната намеса може да остава невидима, ако е под формата на лични съобщения, което е най добрия вариант за такова нещо.
desp
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Апр 2006, 11:37


Мнениеот prolog » 23 Окт 2007, 17:34

desp, знаех си,че ще запалиш на тая тема за мод-а. Съвсем не ми беше това целта. Да си модератор не е никак лесна,пък още по-малко благодарна работа . Не знам админите какви изисквания имат, дано те знаят.

п.с Мисля,че освен да трие с голямата гъба, мод-а има едно основно друго задължение - да обогатява форума. Е без нищо лично - според мен настоящия не се справя !
prolog
 
Мнения: 82
Регистриран на: 01 Авг 2007, 21:28


Мнениеот desp » 23 Окт 2007, 17:42

Е, сега какво? Много ясно, че ще кажа нещо. Или да се правя на ударен и да чакам да отмине недоволството, че да си запазя мястото?

Казвам само, че като не ме харесвате глесувайте, защото твърде много намеци ми дойдоха и направо да ускорим нещата.
desp
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Апр 2006, 11:37


Мнениеот prolog » 23 Окт 2007, 18:00

Аз нищо не намеквам - човек, не вършиш добре тая работа. Дай да измислим кой може да я върши по-добре , а пък гласуването - в неделя, да не забравите ей ;)
prolog
 
Мнения: 82
Регистриран на: 01 Авг 2007, 21:28


Мнениеот secretk » 23 Окт 2007, 18:02

prolog написа:Аз нищо не намеквам - човек, не вършиш добре тая работа. Дай да измислим кой може да я върши по-добре , а пък гласуването - в неделя, да не забравите ей ;)


честно , не виждaм кой ще върши добре товa(тук всеки имa проблеми, a форумa мaлко замирa).
в кaквa нaсокa искaш дa се обогaти форумa, aко могa дa попитaм?
Here`s my philosophy on dating. It`s important to have somebody that can make you laugh, somebody you can trust, somebody that, y`know, turns you on... And it`s really, really important that these three people don`t know each other.
secretk
 
Мнения: 71
Регистриран на: 08 Юли 2007, 06:21


Мнениеот desp » 23 Окт 2007, 18:02

Защо да не я върша добре?
desp
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Апр 2006, 11:37


Мнениеот prolog » 23 Окт 2007, 18:21

desp написа:Защо да не я върша добре?


1. Защото трудно ти се намира някои смислен пост (освен ходете на терапия или нещо от тоя род).
2. Защото почти при всяка възможност критикуваш лично и без аргументи
3. Защото прагът ти за обида лесно се прескача (може би и сега това ще направя,въпреки че не знам до колко има смисъл).
4.Защото нямаш достатъчен опит в това как се използват думичките,въпреки че имаш самочувствие за това .
5.Защото така и не можах да разбера дали гледащ професионално/от интерес на нещата или си затънал в нашето блато ???

п.с мааали,че съм ги наредил едни (просто бях попитан и давам мнение ).Не бе хора, ако намерим дори и няколко човека съчетаващи обратното на гореизброените неща, ще е чудесно !
prolog
 
Мнения: 82
Регистриран на: 01 Авг 2007, 21:28


Мнениеот admin » 23 Окт 2007, 19:33

идеята за повече от един модератор не е нова и е напълно уместна; никой не може да се справи сам с толкова трудна задача и рано или късно ще прегори и ще започне да прави гаф след гаф, при това без да се усети... Наличието на повече от един модератор изисква малко по-сложна организация на работа. Те (модераторите) могат да функционират паралелно или последователно. При първия вариант е добре да се разделят темите във форума и всеки да модерира определена/и тема/и. От уменията им да модерират (никой не се е родил научен!) ще зависи дали темата ще бъде интересна и посещавана или ще заглъхне. При този вариант има естествена конкуренция, което би трябвало да бъде добре за форума. При втория вариант се редуват в модерирането на всички теми през определен интервал от време - фиксиран или произволен (когато единия сдаде багажа и се изтощи предава щафетата на другия). Мисла, че е добре в правомощията на админа да остане създаването на нови главни теми, респ. обединяване на вече съществуващи, както и ъпгрейд на правилата на форума. Предлагам дискусия по темата за правата...
Искам да припомня, че desp пое форума в много труден момент и направи много за неговото развитие, включително като допусна и толерира дискусия за стила си на модериране. Всички му дължим благодарност за това :!: Защото, както prolog коментира вече, модерирането не е никак лесна и благодарна работа, въпреки че изглежда такава от страни. Мисля, че desp ще се радва да сподели отговорността си с още един модератор или направо да предаде щафетата на някой друг. Това зависи от него. Стига да има желаещи да поемат тази функция, разбира се.
admin
Site Admin
 
Мнения: 36
Регистриран на: 18 Яну 2005, 13:21


Мнениеот desp » 23 Окт 2007, 22:33

Е, не бързам доброволно да се отеглям :roll: , ако има повече хора дето не ме харесват ок, ама докато зависи от мен мисля да остана. Може за начало да се избере още един модератор и да видим разликата тогава в отзивите (тоест резултатите).

От друга страна мненията ми нямат нищо общо с модерирането ми, което ще рече, че си позволяваш лични пристрастия и не е проблема толкова в модерирането, prolog
desp
 
Мнения: 199
Регистриран на: 16 Апр 2006, 11:37

Следваща

Назад към Начало форум


Назад към Предложения за подобряване качеството на форумаКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта