Go to footer

Невъзможност да контролира пари

Тук можете да изразите удовлетворението или неудовлетворението си от качеството на услугите, които сте получили в ролята си на клиент на психично-здравни служби. Както положителните отзиви, така и конструктивните критики /аргументирано недоволство/ могат до допринесат за подобряване на качеството на психично-здравните услуги.

Невъзможност да контролира пари

Мнениеот Zagrijena » 13 Юли 2018, 03:57

Моля за извинение ако постът ви се стори объркан.Така е защото и в главата ми е толкова объркано.Не ме нападайте,попитайте.
Като родители не можахме да научим децата си да ценят парите- това стои в основата на проблема ни днес.
Като деца самите ние не сме разполагали с пари и това е вродило в нас някакво желание за финансово удовлетворение на децата ни.
Животът ни се стече така,че не сме имали финансови проблеми.Имаме нюх към това как да спечелим достатъчно за да си позволим това което ни е нужно.Благодаря на Бог,всички сме здрави.
Никога не сме спестявали защото не сме искали.
До какво доведе това?
Виждайки този модел в семейството, днес 25 годишният ни син не може да борави с пари.Тази вечер ми сподели за този проблем и това не ми дава спокойствие.
От няколко месеца живее сам. Иска свобода от нас.За да сме сигурни,че не му е трудно и мизерно,аз и баща му направихме всички битови сметки свързани с наша банкова сметка. И това май е поредната грешка.Защо ли си мисля,че трябваше да го оставим да му изключат тока,както го оставихме да му изключат телефона? Аз дори не знам защо телефона не е платен- не искал да го търсят,искал спокойствие
Стигало е до там да си даде и последните пари в казиното като твърди,че това не било зависимост, не изпитвал нужда от самата игра а сякаш психически му било безразлично за парите му. Държа да подчертая,че не е задължително тези пари да са му дадени от нас,той има финансова независимост от преди да навърши 18.
Също ни сподели,че един период от време е купувал храна на бездомни хора на улицата.
Има още много други примери в тази насока.

Как бихте коментирали едно такова поведение? Ще съм благодарна ако някой може да ми препоръча някоя книга в тази насока.
И моля без подигравки.
Zagrijena
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Юли 2018, 03:20

Назад към Начало форум


Назад към Отзиви от психично-здравни служби и професионалистиКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта