Go to footer

Търся помощ за дъщеря ми

Тук можете да споделите своя личен опит в справянето с проблеми с Вашето индивидуално психично здраве, да получите и дадете подкрепа или съвет от други посетители на форума.

Търся помощ за дъщеря ми

Мнениеот karidimore8 » 28 Яну 2016, 14:07

Go to footer

Пропусни
Форум за психично здраве

Начало форум

Потребителски панел 0 нови съобщенияВиж собствените си мненияПотребители Излез [ karidimore8 ]

Начало форум ‹ Основни теми ‹ ПРАВИЛА!


Изпрати на приятел

Принтирай

Търся помощ за дъщеря ми
Добави отговор
1 мнение • Страница 1 от 1

Търся помощ за дъщеря ми

Мнениеот karidimore8 » 25 Яну 2016, 12:20
Моето ходене по мъките започна от юни месец 2015г.Дъщеря ми започна да се оплаква ,че я обиждат нейни съученици.Тя е на 16г.скромно,срамежливо и не създаващо проблеми момиче.Успеха й в училище е почти отличен.Проблема й беше в ниското самочувствие и себеоценка.Тя е много срамежлива и не желае да контактува с много хора.Визуално тя е едно много хубаво младо момиче,но си въобрази,че е грозна и я наричат "жаба".Поговорих с класната по въпроса ,а после и спсихолога на училището.След няколко разговора с нея той ни насочи към психиатър.Диагнозата ,която психиатъра й постави е една от най-тежките в психиатрията-параноидна шизофрения.Няма да ви обяснявам как целият ми свят се срути и как непрекъснато търсих вината в себе си-моето прекрасно дете с прекършени планове за бъдещето и с тази тежка диагноза.Три месеца аз не можех да повярвам,че това ми се случва.Отначало започнахме лечение с Рисполукс и Акинетон,но дъщеря ми като страничен ефект получи вдигане на погледа и лекарите го смениха с Паксиприд-същото се повтори отново.От м.септември е на Абилифай 15мг ,тръгна на у-ще и страничния ефект се появи отново.Принудихме се да минем на самостоятелна форма на обучение.Продължава да чува,че я обиждат.От края на м.декември е на 22мг Абилифай -нещата отново същите.Тя се измъчва ,че я обиждат -аз обяснявам ,че това ,което чува не е тази дума и изобщо разговорите не са за нея.Но тя така го чува.Тези гласове се появяват,когато навън някой вика или деца си играят на прощадката или футболното игрище пред блока.Иначе не агресивна,но ми се струва ,че започва да се затваря в себе си и не иска да излиза ,освен ако не се налага.Моля за консултация от компетентен човек.Искам да помогна на детето си .Тя е само на 16 и живота е пред нея.Ако някой е изправен или се справя с такъв проблем -нека сподели.Ще ви бъда много благодарна!

karidimore8

Мнения: 2
Регистриран на: 14 Дек 2015, 22:08

Върнете се в началото
Добави отговор
1 мнение • Страница 1 от 1

Назад към Начало форум

Назад към ПРАВИЛА!


Иди на:
Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: karidimore8 и 0 госта

Начало форум
Абонирайте се за темата
Добави отметка към тази тема
Изтрий всички бисквитки • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Екип
karidimore8
 
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Дек 2015, 22:08


Re: Търся помощ за дъщеря ми

Мнениеот Себастиан » 10 Фев 2016, 15:55

Здравей, karidimore8,

Най-напред: не съм психиатър. Това, което знам за лекарствата го знам от личен опит с тях или съм го чувал от лекари.

Абилифай е едно от лекарствата, които помагат при липса на мотивация, склонност към оттегляне и подобни - при така наречените отрицателни симптоми. Взимал съм абилифай - наистина ми помага, когато съм в нещо като мотивационна дупка.

Положителните симптоми са например халюцинации и страх от преследване. При тях помага например кветиапин (сероквел). Взимам кветиапин. Помага ми да спя, вече не се страхувам чак толкова от това, което мислят другите и не страдам от халюцинации. При мен това не бяха гласове, а чувството, че работя с пластелин, въпреки че не държах нищо в ръцете си.

Това, което изживява дъщеря ти според мен не може да се смекчи с абилифай.
(Даже абилифай може да доведе до страх. Възможен страничен ефект според http://www.wirkstoffprofile.de/online/w ... ripiprazol - сериозен сайт, който за съжаление е на немски.)
Разбира се, действието на лекарствата донякъде е индивидуално, но аз бих поговорил с лекаря дали не може да предпише нещо, което би помогнало при гласовете, които чува (долколкото разбрах става въпрос за халюциннации) и страха, който изпитва.
Даже бих сменил психиатъра, ако продължи да се прави на ударен.

Поздрави,
Себастиан
Себастиан
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Фев 2016, 23:37


Re: Търся помощ за дъщеря ми

Мнениеот karidimore8 » 10 Фев 2016, 18:34

Благодаря Себастиан!Беше ми полезна информацията!Следващата седмица ще пътуваме за Варна.Мисля ,че там ще попаднем на добър специалист.Най-вероятно ще сменят лекарството-така разбрах поне от предварителния разговор с лекарката.Проблема при нас е ,че тя има нисък праг на резистентност към този вид лекарства.Това ме притеснява доста.Моля се наистина да улучим правилното лекарство!Просто не е за вярване-моето жизнено ,страхотно и умно дете, сега по цял ден се чуди какво да прави и няма мотивация за нищо?!На всичкото отгоре се притеснява да излиза навън!Наистина се моля да потръгнат някак нещата!
karidimore8
 
Мнения: 6
Регистриран на: 14 Дек 2015, 22:08


Re: Търся помощ за дъщеря ми

Мнениеот irengeorgiewa » 08 Апр 2018, 14:09

Очевидно проблемът е във вас. Под натиска от ваша страна над детето да е 'умно, жизнено, прекрасно' и едва ли не съвършено то не се чувства обичано заради това, което е в слабите си моменти, не може да се отпусне да приема недостатъците си и оттам идва ниското му самочувствие, защитната реакция срещу всичко, което вие искате от него, апатията и параноята. Вероятно вие сте го нарекли 'жаба' в пристъп на критика (може и да не помните какво говорите когато сте ядосани, а може и някой друг от семейния кръг така да я е обиждал) и сега това е записано в подсъзнанието й трайно като код и послание на свръхегото към съзнанието. Не ми звучи като шизофрения а като родителска грешка. Препоръчвам терапия на цялото семейство, а не медикаменти, които да товарят допълнително системата на момичето ви.
irengeorgiewa
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Апр 2018, 13:58


Назад към Начало форум


Назад към ЛИЧЕН ОПИТКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта